onsdag 9 mars 2011

Mer om storlekar och självbilder

Jag köpte två par byxor på Tradera häromdagen, och tyckte att jag chansade ganska vilt när jag drog till med storlek 40. De kom med posten igår, och de sitter perfekt. Så nu har jag två par intervjubyxor.

Förr brukade jag fnysa åt alla 34:or och 36:or som hängde i affärerna och undra vad det kunde vara för anorektiska spöken som kom i dem. Nu undrar jag snarare tvärtom. Jag har storlek 40 idag, men jag väger ju ta mig tusan över åttio kilo. Om jag skulle gå ner tio kilo till (vilket jag inte ska, trots att Itrims intelligenta och eventuellt synska våg tycks tro detta, den skriver predicted weight 69 kg) borde jag bli en 38:a eller kanske ännu mindre, 36? Verkar ju helt förryckt. Vad har då kvinnor i femtiokilosklassen för storlek? Aha, där hittar vi kanske våra 34:or?

Vidare konstaterar jag att självbilden inte är någon pålitlig bedömare eller rådgivare. Jag ser mig i spegeln och tycker inte att det är sådär fantastiskt stor skillnad på helheten. Jodå, tittar jag noga ser jag ju att benen är smalare och att valkarna på ryggen är nästan borta. Men som helhet tycker jag att jag ser ut ungefär som förr. Fast jag vet att det inte är så. Knäppt.

Jag har börjat rensa ur garderoben och har faktiskt lagt ut några byxor till salu på Tradera. Byxor är det liksom inget snack om, när de ramlar av en är de för stora. Men klänningar och tunikor? Jag trivs i ganska rymliga kläder men kanske ser jag ut som ett vandrande tält? Återigen, den där förvridna självbilden.

Och så lite före- och efterbilder. Den första bilden är tagen på min 40-årsdag i september. Det är kväll och vi har just kommit hem efter en långhelg på Gotland, därav min något trötta uppsyn.


Som väl för övrigt matchas av dagens förkylda och osminkade Helga. Och tunikan är densamma, men ganska många kilo är borta.


12 kommentarer:

Tingeling sa...

Du är fanimej en stjärna! S T J Ä R N A!!

annannan sa...

Hur snygg som helst. Är du och sitter tunikan på dig. Inte vandrande-tält-varning på just den. Du har dessutom uppenbarligen blivit flera år yngre, förkylningen till trots. Grattis!

annannan sa...

Förresten borde du byta namn på den här bloggen. Vadå tråkig? Hur spännande som helst!!

Pi sa...

Men OJ, vilken skillnad! Personligen tycker jag att du ser glad och fin ut på båda, men på "efterbilderna" finns ändå en extra glimt i ögat. Utan att känna dig så tycker jag att det verkligen syns att du lyckats med något du företagit dig, sånt gör att man ser ännu vackrare ut!

Och du, jag är kort kort kort och är ingen 34:a, jag är 36:a el 38:a, men det beror nog mest på kroppsformen i och för sig :-).

Grattis till dig för din bedrift!!

PS. Har skickat ett mail till dig..

Maja Gräddnos sa...

Helga,
Det är jätteskillnad. Ursnyggt!

Tunika passar du jättefint i tycker jag. Snygg färg också! Men våga prova på lite annan stil än din vanliga, tycker jag. Kanske inte alltid bara rymliga kläder. Jag kan tänka mig att du ser fantastisk ut i en smalare topp också. Så kanske du känner dig lite mer som den slanka Helga som du faktiskt är!

Anonym sa...

Wow, du är jättefin!
Vilken skillnad.
Heja dig!

/Maria

PhD sa...

Visst är det jättestor skillnad! Angående kläderna så ser man ju smalare och snyggare ut i kläder som passar. Har själv en hel del av mina gamla och nu mycket rymliga toppar/tunikor kvar, men de dagar jag har något mer åtsittande blir det många fler kommentarer om viktnedgången. Dessutom är det kul att visa upp figuren när man nu har något att visa! ;-)

Helga sa...

Japp, jag har faktiskt tänkt passa på att uppdatera min stil lite. Inte bara gömma mig i mina gamla tält. De byxor jag har köpt är ett uttryck av detta, de är ganska smala - över benen alltså - i passformen, något jag tidigare har undvikit. Och visst är det roligt att visa figuren, nu när man äntligen har en!

Krickan sa...

Grattis!
Säger bara en sak: att kunna ha jeans med skärp och instoppad topp är en höjdare! Jag antar att Roskilde jeansen åker på tippen nu, dom har verkligen gjort sitt!

Vinkevink
Krickan

Helga sa...

Haha, ja det gör de! För du vill väl inte ha tillbaks dem? De har varit en trogen följeslagare!

Krickan sa...

Hahhaha, nej dom vill jag aldrig mer se :-) Har en hel låda med 42:or i garderoben, hade tänkt komma i dom istället. Och min vita vårskinnjacka hänger och tittar retfullt, den är inte så snygg när man har "volanger" på magen. Det blir nog en hel del personlig träning de närmsta 12 månaderna, Yiihaaa. Tur att jag tycker det är kul!

Anonym sa...

Åhåhåhå - jätteskillnad! Vilka härliga bildbevis - å vilken jättetunika...
Du ser himla pigg - och lätt - ut trots förkylningen.

Jag blir inspirerad! Min hud har en hög fyllnadsgrad ;) / Stella