tisdag 25 januari 2011

Mer än halvvägs och officiell vägning

Nu har jag slutfört tolv dagar av tre veckor, mer än halvvägs alltså. Jag träffade min syster som jag inte sett på ett tag, hon tyckte att jag såg smalare ut och berömde mig väldigt. Det känns ju bra, men det är ganska oförtjänt. Det här är inte alls så jobbigt som jag trodde. De första dagarna var hemska, men det blir lättare och lättare. Syrran gjorde sig några mackor och bad om ursäkt för att hon åt dem i min åsyn. Faktum är att det inte bekom mig det minsta.

Jag har ju tjuvvägt mig nästan varje dag och enligt dessa vägningar borde jag ha minskat från cirka 96 till 90 kg, 6 kg alltså! Smått otroligt. Siffran 90 var det bra länge sedan jag såg på en våg, kan jag säga. I slutet av veckan kanske jag rentav har gått ner till åttiotalet.

Med tanke på detta var dagens officiella vägning på Itrim först en besvikelse. 91,4 kg vilket alltså innebär en minskning på 4,6 kg. Men jag har bestämt mig för att vara nöjd. Jag betänker att de 96 jag vägde in mig på var direkt efter en maginfluensa. Sedan åt och fikade jag glatt i några dagar, det kom säkert minst ett kilo tillbakarusande på mig då.

Man får en liten remsa när man väger sig på Itrim, där även fettprocent och hur många kilo fett man består av redovisas. Elektroingenjören i mig ser skeptiskt på detta. Det som mäts är ens impedans (motstånd, ohm alltså). Baserat på att fett, muskler, skelett,kroppsvätskor o s v har olika impedanser görs alltså en uppskattning av hur stor andel av kroppen som består av fett. Låter synnerligen ovetenskapligt i mina öron. Det måste ju även bero på hur mycket man har druckit, ätit, kissat eller bajsat nyligen.

På min remsa står det att det är fyra kilo fett som har försvunnit och det är förstås kul. Men jag håller mig nog till gammal hederlig vikt och midjemått jag.

En annan nyhet är att jag numera inte är fet, endast överviktig! Hurra! (Lägre BMI än 30 alltså).

Sedan tränade jag och handlade på mig lite mer pulver. Tio dagar kvar.

Nästa tisdag ska jag träffa min rådgiverska och då bestämma hur jag ska gå vidare. Innan var jag helt klar över att jag ville börja äta riktig mat. Men nu vacklar jag lite. Man måste övergå till LCD (Low Calorie Diet) efter tre veckor, höja kaloriintaget något alltså. Det innebär att man förutom soppor får käka lite bars och även två "riktiga" maträtter. Jag funderar lite på att prova detta i två veckor eller så, för att verkligen fortsätta nedgången. Men jag har ju en vecka kvar att bestämma mig på.

Jag är riktigt glad och nöjd ikväll!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobbat!
/Linda

annannan sa...

Hejahejaheja!

Oavsett vad de består av så är det mer än fyra kilo som inte ska komma tillbaka igen. Och det är redan en femtedel av vad som ska bort! Och det har du åstadkommit i trista januari när utomhusvistelse och promenader är mörka och kalla.

Men du, det heter inte käka lite bars, det heter dricka lite bärs!