fredag 18 februari 2011

Rejäl svacka

Idag har det varit riktigt tungt. Så tungt att jag ifrågasätter vad jag håller på med, till och med frågar mig om det är värt det. Rationellt tycker jag förstås det, men just ikväll är inte känslorna med mig.

Jag känner mig ledsen och nere. Jag har varit trött hela dagen, yngste sonen är förkyld vilket gör att han stökar värre än vanligt på natten (och det vill inte säga lite). Äldste sonen har bråkat och trotsat en hel del. Mina reserver är begränsade, det märks tydligt.

Jag tror att det är den sociala biten jag saknar mest. Jag är så jävla trött på att inte äta samma som alla andra, tillsammans med alla andra, inte njuta av god mat med andra. På kvällspromenaden gick jag förbi grannarnas köksfönster, de avnjöt sin fredagmiddag i goda vänners lag med vin i glasen. Gud vad jag längtar efter att vara som de, d v s som folk.

Hittills har jag undvikit att äta med familjen men kanske skulle jag börja göra det igen. Kanske är det lättare.

Imorgon är vi bjudna på lunch till släktingar. Jag har förklarat att jag medför egen mat, och varför. Hoppas de inte tjatar och tjafsar om saken, för det orkar jag inte med. Kanske är jag lite spänd inför detta också.

Nu ska jag i alla fall ta mig ett glas lightläsk.

7 kommentarer:

Maja Gräddnos sa...

Kom igen Helga!!!
Detta är ändå en pissig årstid. Och det är en mycket liten del av ditt liv. Du klarar av det och det vet du. Man får deppa ihop, det är tillåtet. Men kom igen! Och... var är före- och efterbilderna? Pepp, peppetipepp! Jag vill se foton på vad som händer med dig. Och tänk på de där fina kläderna som väntar.

KRAM
Maja
PS Du kan få låna Bill och Bull ett tag. Sen kommer du inte att sakna familjemiddagarna. Två sirener och gastar medan man hoppas att de ska få i sig i alla fall något. Matnjutning - forget it. Ska jag skicka ner dem?

Helga sa...

Gör det Maja! Kom med själv också. Så stänger vi in ungarna i ett rum och låter dem underhålla/förgöra varann (OK då, O kan få passa dem) och du och jag går ut på långpromenad eller ännu bättre shoppingrunda!

Pi sa...

Man har alltid svackor. Se målet framför dig, när du svänger dig i dina nya byxor utan problem och känner en grym tillfredsställelse för att du har lyckats. Du är på god väg!

Lycka till!!

annannan sa...

Om dom tjafsar får du bita dom. I näsan - det är mest brosk ändå och säkert inte många kalorier.

annannan sa...

Om du mejlar mig din adress skickar jag kalorifritt pepp!

Anonym sa...

Vet du, jag tycker du ska äta med familjen. Det gjorde jag - fast jag åt mina ersättningar. Det sociala är viktigt och man ska vänja sig vid att kanske äta lite annat än andra gör - men på samma tider.
Heja heja dig!

Helga sa...

Tack snälla söta ni för att ni bryr er! Bara det gör att det känns bättre.

Och ja, jag ska nog äta med familjen. Gjorde det nu ikväll och det kändes bättre.