torsdag 17 februari 2011

Otrogen

På en annan blogg hittade jag det lika enkla som geniala förslaget att prova måltidsersättning av annat fabrikat än Itrim. Bara antalet kalorier stämmer så borde det vara lugnt.

Idag knallade jag in på Överskottsbolaget och hittade där Nutriletts måltidsbars. Har provat två av fyra. Inte nog med att de var godare, de var billigare också.

3 kommentarer:

Tingeling sa...

Bravo, Helga! Men du, jag har funderat på det där med bars - blir man verkligen mätt av en sån liten bar? Eller äter du dem som mellanmål?

Anonym sa...

Jag vet inte alls hur det egentligen förhåller sig. Men Nutrilette och sånt får man ju äta i max två veckor. Kan det inte vara skillnad på annat än kaloriinnehållet som gör att man faktiskt ska hålla sig till itrim?

Vild gissning från min sida, som du kanske redan har koll på?

Helga sa...

De var lite FÖR goda faktiskt. Jag ska jämföra näringsinnehållen innan jag sätter i mig flera.

Mätt och mätt. Man blir inte så himla mätt på 2,5 dl soppa heller, vilket också räknas som ett fullvärdigt mål. Så nej, de äts inte som mellanmål utan som ett av dagens fyra mål, vilket man vill. Men alla de här produkterna innehåller någon sorts svällfibrer, för de fyller magen ganska bra. Om inte annat märks det på det som kommer ut, om man säger så. För den processen funkar precis som vanligt trots den lilla mängden mat.

Jag har hört många andra säga att de inte är hungriga under den här dieten, men det stämmer inte på mig. Jag känner mig ganska ofta fysiskt hungrig, ännu oftare tom i magen, och relativt ofta sugen.