måndag 15 juni 2015

Sommarlista: det här vill jag träna i sommar

Det här var ju inte så dumt att behöva fundera igenom faktiskt. Vad och hur ska jag träna i sommar?

Sommaren kommer huvudsakligen att tillbringas på tre platser:

Hemma i radhuset - då tränar jag som vanligt d v s på Sats.

I sommarstugan a ka Sunkstugan i närheten av Stockholm - tro det eller ej men det finns ett Sats på rimligt avstånd och nu under sommaren får jag träna på det.

I stugan på Sommarön finns inga gym. Men det finns fina promenad- och springvägar. Förra året kompletterade jag springrundorna med plankor och lite övningar med gummiband.

I år har jag inte sprungit alls - ännu. Har inte haft lust, jag har ju tränat på bra ändå med andra saker. Förra året hade jag inte heller någon större lust, jag motiverade mig med att jag måste träna upp mig inför Sommarön.

Jag leker lite med tanken att mer eller mindre strunta i springandet, möjligen dra igång först när vi är på Sommarön med intervaller gå/springa. Men vad jag framför allt tänker göra är att träna på annat sätt, inte bara gummiband och plankor. Knäböj och burpees och armhävningar och situps i serier om tio, sedan nio, sedan åtta, o s v, det klarar jag ju att göra på egen hand.

Och! Jag ska, till skillnad från tidigare år, vara duktig med vardagsmotionen. I mitt jobbliv är det svårt att få till 10 000 steg per dag eftersom jag numera ofta lunchtränar istället för att lunchpromenera. Men på semestern vore det väl själva fan om jag inte kunde skrapa ihop både tio- eller tolvtusen steg.

Jag ska ladda mobilen med ljudböcker och radioprogram och promenera!

3 kommentarer:

annannan sa...

Det fina med att springa havsnära är att det är så skönt att bada efteråt, även om vattnet inte är så varmt. Jag begick premiären förra helgen, i sextongradigt vatten. Men du kanske inte har samma sälasinne som jag...

Helga sa...

Visst är det så. Men blir man bara rejält svettig så behöver man kanske inte springa? Får avsluta mina promenader med burpees och sånt.

Förr var jag en riktig kallbadare men nu vete sjutton. Sexton grader låter ruskigt kallt.

annannan sa...

16 grader är min smärtgräns. Är inte kul om man inte är varm, men skönt en kort stund om man är rejält svettig. Kallare än så och det gör ont i skinnet när jag går i. Jag är uppvuxen med bad på Skånes ostkust, där det ofta inte är varmare långt in på sommaren. Samma gäller för Atlanten här i Porto där vi inte har några skyddande vikar.

En liten anekdot (från sydkusten förvisso): ett år hyrde vi hus i Kabusa under två veckor och jag badade förstås varje dag. Kallt var det, men plötsligt en dag var det mycket skönare. Jag tänkte att jag hade vant mig, men så kom en av de infödda badarna med badrock och termometer i högsta hugg emot mig och sa "Idau e de riktet skönt - sjutton gradår i vannet"!