måndag 1 juni 2015

En introduktion till min.. träningsblogg?

Är detta en träningsblogg? Jomen tamigtusan det är ju faktiskt det, numera. Det som började som en håglös viktblogg, ett försök att för sisådär tjugonde gången försöka skärpa till mig och gå ner i vikt, blev ett tag en entusiastisk Itrimblogg, kilona rasade, hej och hå! Och nu då?

Det är nu fyra år sedan jag gick ner cirka 18 kilo med hjälp av Itrims pulverdiet. Sedan var jag smal för första gången på nästan tjugo år. Kände mig tjusig och inte så lite självgod. Minns att jag tänkte saker som att ingen kvinna borde egentligen väga över 80 kg, för jag gör ju inte det och jag är normalviktig enligt BMI. Jag är med 178 cm längre än de flesta kvinnor.

Nu har jag gått upp nästan alla de där kilona igen, inte riktigt. Vet faktiskt inte så noga eftersom jag aldrig väger mig. Det är inget roligt att väga mig, det har det aldrig varit, utom under de där elva veckorna då jag levde på pulver och vikten minskade hela tiden.

Anledningen till att jag gick upp i vikt var förstås att jag började äta igen. Vanlig mat, god mat som jag tycker så mycket om. Min man är duktig på att laga mat. Jag gillar godis och chips, brukar äta det ena på fredagar och det andra på lördagar. Alkohol dricker jag numera en gång i veckan ungefär.

Men något annat som sammanföll med viktuppgången var också att jag började träna på ett helt annat sätt. Förvisso tränade jag också som tjockis, något enstaka Friskispass i veckan. Nu började jag springa, cykla och träna på Sats. Och under de senaste åren har jag fortsatt träna, hårdare och oftare och roligare. Jag upphör inte att förvånas över hur roligt och lustfyllt det är och hur bra det får mig att må.

Så ja. Välkommen till min träningsblogg.

2 kommentarer:

annannan sa...

Hej - vad skulle det vara för kul med att väga sig? Bara om man är besatt av vikt, eller om man anstränger sig för att gå ner i vikt och mäter sin framgång med vågen. Och hur kul är det att läsa om det? Träningstankar däremot är ju kul att läsa.

Helga sa...

Jag antar att en rutinmässig vägning varje vecka är ett bra sätt för vissa att kontrollera sin vikt. För mig funkar det inte. Jag skjuter upp det, det är alldeles för laddat för mig.