torsdag 26 juni 2014

Ny träningsform: Indoor Walking

Igår provade jag något nytt, Indoor Walking, en klass som utförs på crosstrainer. Det verkade bra, tyckte jag, jag gillar ju att promenera.

Fast det blev en ganska stor besvikelse. Med reservation för att man inte ska döma ut en klass efter att ha provat endast en gång, gör jag nog just det.

Framför allt fick jag ont i fötterna, det var svårt att hitta en bekväm position på "tramporna" och jag fick rentav lite kramp vid ett tillfälle. Min andra invändning gäller tråkigheten. För att jag ska orka ta i rejält får det inte vara för enformigt. Detta var en sådan där klass där inget distraherar mig från att känna efter hur trött jag är i lårmusklerna, hur obekvämt det känns i fötterna, hur tråkigt alltihop känns, har det bara gått tjugo minuter?

Mina favoritklasser Crosstraining, Transformer och 30-20-10 funkar precis tvärtom. Jag hinner aldrig riktigt känna efter, det är bara att göra och köra. Men samtidigt som de är omväxlande är de också förutsägbara med ett visst antal varv eller intervaller. Det är också bra, då vet jag vad som ska komma och kan portionera ut min ork.

Helgabetyg för Indoor Walking blir således bara 2. Kommer nog inte att prova detta igen. Vill jag träna kondition föredrar jag spinning (helst då 30-20-10) eller löpning (som jag konstigt nog inte upplever som enformigt).

Inga kommentarer: