torsdag 10 maj 2012

Knaster

Det knastrar i mitt vänstra knä ibland efter träningspass. Det gör inte precis ont men det är en obehaglig, broskig känsla.

Ska man oroa sig? Går det att åtgärda? Någon som vågar sig på en åsikt?

(Jourhavande lillasyster ska få frågan också.)

6 kommentarer:

Maja Gräddnos sa...

Gå till en idrottssjukgymnast och hör vad en sådan säger, tycker jag.

Helga sa...

Oj, hjälp, är det så illa? Trodde lite knaster och knak var sånt man får leva med.

Anonym sa...

Vi är gamla. Det som inte lägger oss i horisontellt läge är normalt./O

annannan sa...

Jag har levt med knaster och knak och ibland ont efter vissa typer av träning så långt tillbaka jag kan minnas (dvs sedan jag började springa när jag var 13; det är snart 30 år sedan). Aldrig gått till någon med detta; aldrig haft allvarliga problem. Jag vet oftast vad det är jag har gjort när jag verkiigen känner av knäet, i mitt fall det högra, och då tar jag det försiktigt med just den typen av träning tills känslan försvinner. Eller köper nya springskor - jag har högerknät som indikator för när det är dags. Jag har sprungit mellan 5 och 20 km i veckan under långa perioder under dessa år och som sagt aldrig haft allvarliga problem som inte gått över.

Body Pumpn om man har hyfsat rejäla vikter (vilket det låter som du har; hantlar på 4kg är det många kvinnor som aldrig kommer upp till) kan vara ganska tufft för knäna, i synnerhet rörelserna med skivstång på axlarna.

Fördelen med en idrottssjukgymnast är att denne kan hjälpa dig att undvika det som ger dig de här problemen - tror jag som aldrig uppsökt någon...

Helga sa...

Är faktiskt lite förvånad över att knät väljer att knastra nu. I tyngre dagar kunde jag ha rejält ont i knäna efter Friskispass, inte konstigt då det var nära 100 kg som skuttade runt.

Skulle kanske uppsöka någon som kan hjälpa mig att träna just knäna. Möjligen en idrottssjukgymnast. Trodde då aldrig att JAG skulle ha anledning att prata med en sådan..

Maja Gräddnos sa...

Lite sen kommentar här... :-)

Idrottssjukgymnast är såå himla mycket bättre att gå till än att gå till en allmänläkare när det gäller sådanahär saker. De kan förmodligen säga rätt enkelt vad knastret beror på, om du ska oroa dig över det, om det kan hjälpa med antiinflammatoriskt, om det finnss någon träning du kan göra för att bygga upp och avlasta runt knäet etc.

Och varför skulle inte du gå till en idrottssjukgymnast förresten, du tränar ju apmycket, kvinna!