tisdag 31 maj 2011

Satsad!

Nu har jag testat SATS. Vi är hos svärmor utanför Göteborg, och precis tvärs över torget ligger ett SATS. Jag vet inte om jag har nämnt det tidigare, men min viktminskning har utlöst träningshysteri hos min man. Han äter lite bättre än han brukar men framför allt tränar han som en dåre. Resultat: minus tio kilo och en mycket stilig siluett. Och han går alltså på SATS.

I söndags knallade vi dit för att fråga vad det skulle kosta för mig att träna en eller två gånger. Och si, eftersom det var mors dag (och vi hade huliganerna med oss?) kunde SATS tänka sig att bjuda mig på en veckas träning, alldeles gratis.

Igår var jag på stan och inhandlade en slimmande underklänning att ha under bröllopsklänningen på lördag. Jag köpte också en ny träningsoutfit, som syns på bilden. På extrapris. Vet inte om min höga ansiktsfärg framgår ordentligt, den var närmast lila direkt efter spinningpasset, mitt livs andra.

The verdict? Jodå, SATS kommer att funka. Spinning kanske inte blir favoritgrenen, lite för lite som distraherar från hur jävla jobbigt det är. Å andra sidan får jag väl ge det fler chanser innan jag dissar det.

Fredag: styrketräning i gymmet!

4 kommentarer:

Krickan sa...

Äntligen! Håller med, spinning är lite tjatigt, men ruskigt effektivt. 30-45 min är ok, om musiken är bra. De som står ut 75 min är nog rätt rubbade... Huha....

Maja Gräddnos sa...

Man får ge spinning ungefär tio gånger innan det slutar vara en nära-döden-upplevelse. Så minns jag det från min spinningstart i alla fall. Som med allting annat har spinning lite med teknik att göra och det blir mindre jobbigt efter ett tag.

Såsmåningom, och detta kanske låter helt otroligt, kan spinning faktiskt bli rätt meditativt. Man går dit, sätter sig på cykeln, följer med och går in i sig själv. Det är faktiskt skönt.

Helga sa...

Är det så? OK, då får jag ge det några gånger till. Märkte ju tydligt hur bra det är för konditionen. När det började svartna för ögonen la jag av, ville inte tuppa av på mitt första pass.. Så hårt har jag aldrig pressat mig på Itrim!

Meditativt, jo kan kanske se att det kan bli det. Det brukar ju folk säga om joggning också, som jag alltid tyckt är apjobbigt eftersom inget distraherar en från känslan "inte ett steg till, gud jag dör".

Men! Förra gången jag spinnade (+20 kg) orkade jag knappt stå upp på cykeln och fick grymt ont i knäna. Den här gången ICKE! Och jag fattade vad hon menade med att spänna magmusklerna för att avlasta handlederna! Det går framåt!

Krickan sa...

Du ser, du kommer kanske bli riktigt biten :-) Grymt effektivt för både flås och styrka. Och bra om man har ont om tid, 45 min på cykeln ger ju flås för en vecka framåt :-)