onsdag 25 maj 2011

Ridå

Det stundar fester. Fyrtioårsfest på lördag, bröllop nästa lördag. Nu ikväll provade jag klänningar och olika kombinationer av underkläder. Konstaterar följande:

1 Den oranga klänning jag köpte för sex veckor sedan till bröllopet sitter finfint. Men jag måste skaffa en body eller liknande, annars syns varenda söm i trosor och strumpbyxor.

2 Den röda linneklänning jag köpte för ännu lite längre sedan och tänkt ha på födelsedagsfesten ÄR FÖR STOR. Storlek 40 (OK, en tysk dylik) och den fladdrar över bysten. Ajajaj. Går väl att sy in, men det realiseras inte till på lördag. Förresten är den jäkligt urringad också, nästan lite solklänning över den.

3 Sån tur att jag har ett svart fodral på lager, bara sådär. Man kan väl ha svart på en födelsedagsfest?

4 Klänningen från Kriss som jag tänkt ha på brunchen dagen efter bröllopet sitter också bra. Kan förstås ha den på 40-årsdagen. Fast det är ju kul att ha olika.

5 Jag är en kläd- och modegalning. Det har jag misstänkt länge, men det var svårt att låta galenskapen blomma ut när det krävdes storlek 44-46, ibland 48. Nu finns det inga hämskor längre.

Yiha!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Svart är helt rätt på födelsedagsfest, men fel på bröllop, men det visste du ju redan!

Helga sa...

Jups, man har ju inte lusläst Magdalenas spalt utan att något har fastnat. Förresten ska mina barn vara med på alla kalas så fläckrisken är överhängande. Bäst att ha en outfit för varje occasion!

Åh, vad härligt det är att leka Ebba!

Maja Gräddnos sa...

Bildbevis, bildbevis, bildbevis!!!

Krickan sa...

Linneklänningen tycker jag du kan omskola till semesterklännig, då kan passformen vara lite som den är.

En ny klänning är nödvändig, helt livsnödvändig. Hur skall det gå annars?

Helga sa...

Livsnödvändig, var ordet, sa Bull. :-)

Bildbevis kommer, promise!

Joline sa...

Ja det där med kläder är ju lite speciellt, i min garderob finns kläder i alla storlekar... fast mest för små kläder tyvärr...