onsdag 6 april 2011

Kort summering tolv veckor

Klockan har passerat midnatt vilket innebär att det är torsdag, sista dagen av mina tolv veckor.

Vad fort det har gått! Och aldrig i min vildaste fantasi att jag trodde att jag skulle gå ner alla arton kilona på denna korta tid. Nu gäller det verkligen att stanna upp, hitta hem, hitta balansen och se till att huvudet (och huden, hrm!) hänger med.

Vid mitt första samtal bestämde vi tillsammans fem föresatser jag skulle hålla under dessa tolv veckor. Varje kväll följde jag upp och satte dit ett kryss om det gick bra.

1 Ombytt motion, 2 pass i veckan. Har gått bra, har följt detta utom vid något tillfälle då jag var sjuk.

2 Vardagsmotion, 8000 steg per dag. Har gått bra totalt sett. Visst har det varit någon dag här och där då jag inte kommit upp i 8000 men de uppvägs av alla dagar (som idag) då 10 000 passerats med råge.

3 Måltidsordning, d v s följa Itrims program vilket i mitt fall har varit måltidsersättningar. Ja, även här får man väl säga att det har gått bra. Visserligen har jag fuskat en del vilket jag ju skrivit om. Inte bra förstås. Men å andra sidan har jag ätit enbart måltidsersättning i drygt tio veckor vilket är långt mer än jag trodde att jag skulle klara.

4 Ingen alkohol. Inte en droppe. Absolut den lättaste regeln. Någon enda gång har det sugit till när jag sett O ta ett glas vin en fredag efter en lång vecka, men det gick fort över. Baksidan var dock att jag störde mig oerhört på att han drack, att det luktade vin i sovrummet t ex. Så de tre senaste veckorna har han på min begäran hållit sig helnykter. Inte fel för hans hälsa heller!

5 Inget godis, inga chips. Inga chips, nej. Någon enstaka godisbit i samband med barnkalaset härom månaden. Men i stort sett godkänt även på denna punkt.

I måndags satte vi upp nya mål, som är som följer.

1 Motion, 2 pass i veckan.
2 Vardagsmotion, ökar på till 9000 steg per dag.
3 Måltidsordning, fyra mål mat per dag, en handflata protein, två nävar grönsaker, en näve snabba kolhydrater.
4 Vin endast fredag och lördag kväll och inte mer än en flaska per vecka. Känns just nu som en mycket generös regel, men den ska jag försöka följa livet ut.
5 Portionsstorlekar. Jo, här kan det börja halka iväg, det märker jag redan nu när jag börjat äta vanlig mat igen.

Alltså. Vidare, vidare!

2 kommentarer:

Maja Gräddnos sa...

Helga, vad SNYGG du är!!!!!
Och det visste jag väl, att du skulle genomdriva det hela vägen. Grattis!!!

Helga sa...

Äsch!

:-D

Vad rar du är som säger det.

Och visst hade du rätt att har man tröskat igenom en herrans massa IVF och två adoptioner så är detta nästan en barnlek.