torsdag 21 april 2011

Hoppsan!

Hoppsan 1: vad tiden rusar iväg utan att jag hinner blogga. En anledning är faktiskt att jag lägger ner en hel del tid på mat just nu. Både att äta, planera och handla den. Och att laga den, hör och häpna! Jag har lagat flera middagar till familjen de senaste veckorna, och det hör inte till vanligheterna. Annars står maken för det.

Ett bevis på vårt nya sunda liv är att vi har börjat prenumerera på ekologiska grönsaker med Ekolådan. Det gjorde vi för ett par år sedan också, när äldste sonen var bebis. Vi tröttnade efter ett par år, var för lata för att tillaga alla underliga grönsaker som kom. Men nu ska vi bättra oss! Och vilken fröjd det var att packa upp den första lådan, kvaliteten är ju ypperlig. I tisdags blev det rödbetor med getost, igår purjo- och zucchinipaj och imorgon äter vi torskrygg med bräserad fänkål. Vi har blivit alldeles väldigt mycket bättre på att äta grönsaker, faktiskt.

Hoppsan 2 föranleds av tisdagens vägning. Jag har gått ner ytterligare 2 kilo och är nu nere på 75, fast jag äter vanlig mat. Jag tycker inte att jag äter särskilt lite heller, fast inte så mycket som förr, det är det ju inte.

Men nästan utan att tänka på det har jag ökat vardagsmotionen sedan Pragresan. 10 000 steg har det blivit varje dag, många dagar uppemot 12 000 eller 14 000. Det har väl med årstiden att göra.

Baksidan av detta är att min vänsterfot fortfarande trilskas. Jag tränade i tisdags, men tog det mycket lugnt på svikt- och stepbrädor. Hade tänkt träna idag men valde att avstå. Under påskhelgen ska jag promenera, kanske försöka klämma in en träning på lördag eller söndag om foten känns bättre.

1 kommentar:

PhD sa...

Vad bra det går! Och visst är det så att man faktiskt tänker annorlunda om mat och motion nu? Dessutom bra för hela familjen med alla grönsaker och ger barnen en bra grund för framtiden. Glad Påsk på er!