tisdag 31 mars 2015

Joho yoga

Regler är till för att brytas, eller hur var det?

För ett tag sedan förkunnade jag ju att jag inte skulle yoga mera. Men idag har jag, till min egen förvåning, genomfört två yogapass framför youtube.

Såhärdåva. Jag har inte kunnat träna på en vecka på grund av egen förkylning. Idag hade jag tänkt komma igång igen med en lunchpass, men det frös inne på grund av vabb, yngste sonen har övertagit min hosta. Nå, men kvällspass då? Tja, jo, fast nu ville ju maken träna, och han behöver verkligen komma igång.

Dessutom har jag rent osannolikt ont i nedre delen av ryggen, så ont att jag sovit dåligt i två nätter nu. Troligen orsakat av stillasittande eller snarare liggande, att stå vid skrivbordet och jobba har gått så bra så, förmodligen skulle träning hjälpa. Men vilken träning?

På youtube nosade jag lätt upp två yogapass särskilt utformade för lower back pain. På vår nya fina TV kan man titta på youtube. O har en yogamatta, det var bara att köra igång.

Efteråt känner jag mig lagom duktig. Det kanske inte var världens bästa träning men bättre än inget alls. Och ta mig tusan om inte ryggen känns något mindre stel.

2 kommentarer:

annannan sa...

Där upptäckte du en av yogans platser i tillvaron. Den fungerar för halvhängiga dagar. Det finns särskilda serier för vila, till och med.

Helga sa...

Jomen faktiskt! Och jag tror nog att instruktörerna på youtube var bättre än de i levande livet på Sats, de var lugnare och inte så hetsiga och lättare att hänga med.