torsdag 12 mars 2015

Första dagen

Jaha, idag har jag loggat maten. Och inte druckit alkohol. Om jag går och lägger mig före halv elva återstår att se, men jag ska försöka.

Kalorimängden sköt i höjden och landade på 2200 kcal. Jag var lite förbryllad över det först men såg sedan förklaringen. Eftersom jag åt en ganska blygsam (och tråkig) sallad till lunch fyllde jag på med en proteinbar till mellanmål. Jag äter mycket sällan sådana, den här hade jag köpt på extrapris för ett tag sedan och haft liggande i väskan.

Det visar sig att en dylik (rätt märke fanns faktiskt fördefinierad i databasen) innehåller hela 300 kcal. Oj vad mycket annat gott man kan äta om man ska äta 300 kcal, tänker jag genast. Så nu vet jag det till nästa gång.

För övrigt har jag inte den uttalade ambitionen att hålla mig under 2000 kcal per dag. Jag tänkte börja med att logga maten för att se var jag hamnar någonstans. Men själva noterandet brukar automatiskt leda till ett korrigerande av intaget.

Förresten var idag en bra dag att äta extra kalorier på, eftersom jag tränade på lunchen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, själv tryckte jag i mig en halv Kexchoklad efter min obeskrivligt tråkiga grötlunch. Troligen ganska liten proteiner i det. Men den låtsas inte heller vara nyttig, vilket ju de där jävla mellanmålsbarsen gör.

Helga sa...

Dessutom är kexchoklad mycket godare! Jag hade eftersmak av sötningsmedel i munnen i säkert en timme. Blä!

annannan sa...

"If you want a lighter option, eat half"
http://fabianbraun.co.uk/CAMPAIGN-FOR-REAL-BISCUITS

Jag gillar sådana där bars (stänger?) som är frön, nötter, gryn och torkad frukt utan märkliga tillsatser. Särskilt det märket som de har på Starbucks, som inte är deras egna. Jag kommer inte på vad de heter - finns i plast med olika färger efter smak.

annannan sa...

För mig går det ganska bra att hålla den nya goda vanan. I måndags var jag tvungen att jobba ett extra pass efter nio, och jag klarar inte att göra det utan att småknapra på något, men det blev ett frökex, inte choklad eller nötter. Annars har jag hållit överenskommelsen med mig själv. Jag mår bättre, sover bättre. är frukosthungrigare och så växer sjalarna jag stickar på!