tisdag 22 mars 2016

Stela handleder

Och ännu en minnesanteckning: jag behöver stretcha mina handleder! På gårdagens Mobilitypass kommenterade ledaren att jag har stela sådana.

Sedär, jag som trott att jag är svag i handlederna, det kanske är stel jag är? Googlade alltså på rörlighet handleder och hittade snabbt några enkla övningar som utlovar snabbt resultat.

2 kommentarer:

annannan sa...

Alla är vi olika, men under perioder när jag har haft lite ont i en handled (jag tror att det var en kombination av att den tog en riktig stöt när jag cyklade fort nerför en backe på en mycket gropig grusväg och studsade rejält med cykeln) så har det hjälpt bra att använda ett sånt där enkelt elastiskt stöd som man köper på apoteket. Jag har tagit på det för övningar som frestar på handlederna och tagit av det sedan.

Såna där yoga för (runners i mitt fall) som leds av folk som framför allt är yogautövare är lömska. Man ska göra övningar som motverkar den stelhet ens andra träningsformer ger upphov till, men man ska göra de övningarna under ledning av någon som inte är stel någonjäklastans?! Och så det där med att sträcka utan att värma upp - jag tror det är samma sak - funkar visst fint för dom som inte är stela någonstans men för oss vanliga dödliga?

Jag är så glad att jag inte längre går på yogapass där andra bestämmer över mig. Yogaövningar när jag själv lägger upp det som det passar mig, däremot, det är väldigt bra.

Helga sa...

Jag brukar använda handskar som ger visst stöd för handlederna, det hjälper. Men jag hoppas att stretch hjälper ännu mer!

Skönt att få din input angående yoga. Men förbluffande och irriterande att en renommerad kedja som Sats ändå gör detta kardinalfel.