fredag 3 juli 2015

Gå mera!

I tidningen Chef som jag ibland läser på jobbet, ser jag en kort intervju med en chef (har glömt vem) där han berättar att han snittar 20 000 steg per dag.

Imponerande. Undrar hur han gör? Han kör knappast bil till jobbet. Häromdagen när jag a) åkte kollektivt till jobbet b) besökte min frisör och min syster efter jobbet stannade stegräknaren precis på 10 000. En lunchpromenad på en drg halvtimme hade gett ytterligare 4-5000 men inte mer. Då är jag ändå relativt rörlig på jobbet, för att vara kontorsarbetande alltså. Jag står vid skrivbordet och jag går hellre och pratar med folk än ringer dem. Kaffeautomaten står en trappa upp, dit jag aldrig tar hissen.

Under sommaren måste jag skärpa mig med vardagsmotionen! Minst 10 000, helst 12 000 steg varje dag.

2 kommentarer:

suziluz sa...

Jag gör också det, snittar på drygt 20 000 steg per dag. (Vet det pga träningsarmband, jag har ett jawbone up.) Skulle gissa att det är största anledningen till att jag håller vikten eftersom jag förövrigt är rätt periodisk med att träna. Men jag är en jävel på vardagsmotion.
Igår var en rekorddag. Då hade jag åkt (tunnelbana, så det blir ju lite promenader) till ljudstudion och jobbat några timmar, gick hela vägen hem därifrån (strax över en timmes promenad, drygt 8 km), handlade på vägen och lagade mat, hade tvättstugan (som är i källaren, så det blir en del spring upp och ner i trappor). Dessutom gick jag inte mindre än fyra vändor till miljörummet (som ligger några hundra meter bort på samma gata) och till slut gick till kvartersbutiken och handlade lite mat jag glömde tidigare på dagen. Och tada, 26 409 steg.
Idag har jag en lite slappare dag, har tagit det rätt lugnt enligt egna mått mätt, så just nu står stegräknaren på "bara" 13 621 steg. Skulle tippa att jag landar på runt 15 idag, då.

Det märkliga är att jag inte upplever mig som särskilt mycket "gåigare" än andra, men jag är nog det.

Helga sa...

Ehh, det är du nog! Jag tror att mitt personliga rekord ligger på 19 000 steg, det var på semester i Prag då vi inte gjorde annat än gick.

Imponerad även av dig och inte så lite avis. Jag skulle gärna ha en tillvaro där jag lättare kunde klämma in mer vardagsmotion men det är fasen så svårt. Jobba i en förort, bo i en annan, usel kollektivtrafik däremellan. Blä!