fredag 4 juli 2014

Dags för den årliga svackan

Jo, så är det. När jag läser bakåt i bloggen konstaterar jag att jag precis före semestern brukar väga mig, först häpna sedan deppa över siffran, gräma mig över den trots att jag tränat duktigt, rannsaka mig själv och konstatera att maten har det väl varit si och så med.

Intet nytt under solen således. Inte blev det sträng diet under gräsänkedagarna, försökte knappt. Jo, de dagar jag har ätit hemma har jag ätit bra, det har jag. Samt några salladsmiddagar. Vardagsmotionen har jag skött exemplariskt, det är bra att jag hittat tillbaka till den efter några veckors maskande.

Igår vägde jag mig och det var all-time high sedan Itrimstarten. 91,4. Förmodligen med en hel del vatten i kroppen, och jag har tränat hårt de senaste veckorna, sälkänslan är intensiv. Efter en jordgubbsfrukost också, känner mig tung och uppblåst, det skvalpar i magen.

Nåja. Detta har möjligen det goda med sig att jag kommer att vakta lite mer på mat och alkohol under semestern än vad jag annars skulle ha gjort. Jag ska springa men inte styrketräna, förmodligen tappar jag något kilo på kuppen. Fast det är ju inte kilona som är intressanta EGENTLIGEN.

(Vad som EGENTLIGEN är intressant kan man ju fundera över. Kanske i en annan text.)

Blä. Har jag nämnt att jag avskyr det här? Kroppsnojandet, matnojandet, viktnojandet. Blä, blä, blä.

(Inte hinner jag lunchspinna idag heller. Fy vad det är synd om mig. Men promenera ska jag göra i alla fall.)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Helga!
Pepp, Pepp, Pepp!!!! Gör som du tänkte för ett par månader sedan, ring en dietist. Ingen Itrim-hittepåare, utan en riktig. Du skrev att du skulle göra det. Då gjorde jag det. Jag har gått hos dietisten på Rehab där jag bor, och det funkar. Jag väger mig ungefär en gång i månaden och går stabilt ner ett kilo eller något mer. Det kommer ta aslång tid att gå ner det jag vill gå ner- men då får det göra det. Ring dietisten och skriv in dig. Hen kommer inte säga något som du inte vet, men hen kommer kunna hjälpa dig ta kontrollen. Kom igen, jag vet att du kan!

Kram
Karin som läser varenda ord du skriver =D
(och vi har träffats hos Krickan för eviga evigheter sedan..)

Anonym sa...

TACK!!! För att du läser, och peppar. Precis vad jag behövde!! Dietist funkar alltså? Hurra! Will do.

Funderar frenetiskt på när vi har setts, det ringer ingen klocka?!

Anonym sa...

Nä, men det kan jag egentligen förstå, det är väl i runda slängar kanske på inflyttningsfesten de hade som är senaste tillfället. Om ni hade äldsta barnet med er då, så är det då vi träffades, annars har vi setts senare än så. har inte träffat dig med fler än ett barn med dig.

RosaMilton sa...

Alltid svårt med kommentarer när det gäller mat och vikt. Är du stenhårt emot LCHF? Annars är det ju väldigt effektivt för att vara mätt och gå ner i vikt. Slippa känna att man aldrig får äta något gott... och att man hela tiden misslyckas.