onsdag 13 februari 2013

Sista Itrimsamtalet

Nu har jag avslutat mitt Itrimmedlemskap, och det känns riktigt skönt. Det var ett av mitt livs bästa beslut, och jag är mer än nöjd med resultatet. Kanske inte så nöjd med den totala viktminskningen i reda siffror, men som helhet. Jag har lärt mig mycket på de här två åren.

Dagens vikt var 87,1 vilket var mindre än jag befarade, särskilt med tanke på att vägningen skedde strax efter lunch och en semla. De senaste veckorna har mathållningen kantrat något på grund av min och övriga familjens sjukdom. Men det bekymrar mig inte så värst, för jag vet hur jag rättar till det.

Sedan förra vägningen har jag gått upp 0,3 kg vilket är inom felmarginalen. Jag är alltså tillbaka till den vikt jag hade i mitten av december, före jul. För första gången har jag klarat av en ledighet utan bestående viktuppgång. Det är jag oerhört nöjd med.

Min långsiktiga målsättning är fortfarande att gå ner sisådär 5 kg till 80-82. Exakt hur lång tid detta ska eller får ta vet jag inte riktigt. Till sommaren? Resten av året? Någonting sådant.

Motionsföresatserna är att träna på Sats 2-3 gånger i veckan, och att försöka komma upp i 10 000 steg per dag. Det senare har varit svårt på sistone, både på grund av sjukdom och väderlek. Men våren är ju på väg. När den kommer på riktigt ska jag börja springa igen.

Vad gäller maten ska jag skärpa till mig igen, snart, så fort vi är friska, så snart jag har sovit ut. Det jag har lärt mig av Itrim är hur viktigt det är med balansen. Att inte tänka allt-eller-inget. Att små ändringar gör skillnad. Att det är okej att äta lite sämre ibland, bara jag hittar tillbaka.

Inför nästa ledighet ska jag verkligen tänka på att inte släppa efter för mycket. Tydligen associerar jag ledighet med att släppa kontrollen på vad jag äter, och det må väl vara hänt i större utsträckning än till vardags, men inte helt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
jag tycker ABSOLUT att du skall vara supernöjd med en ledighet utan viktuppgång. Det är en taktik som kommer hålla i långa loppet, för det funkar inte om man skall lägga på sig varje jul, påsk, midsommar, semester, studenttider osv :-)

Dessutom kan det vara bra att passa på å röra sig lite mer när man är ledig, lättare sagt än gjort med småbarn :-)

Keep on jogging!
Hls Krickan