fredag 2 september 2016

Tant Helga tränar med fitnessdårarna igen

Eller med andra ord, nu har jag kört Prformance Hi-Intensity igen.

Herregud vilket jobbigt pass. Men vad skönt det var efteråt, vad glad jag är att jag inte gav efter för min tveksamhet imorse.

Dels var jag trött och på dåligt humör, dels hade jag onsdagens Transformerpass i gott minne, då jag kände mig tröttare och slitnare än vanligt. Det berodde möjligen på att det var oerhört varmt i lokalen eller på att jag var trött efter söndagens kampsportande.

Hur som helst gick det bra idag, åtminstone jämförelsevis. De andra kvinnorna var overkligt vältränade så dem jämförde jag mig inte med.

Jag konstaterade som så många gånger förut att axlar, bröstrygg och handleder är mina svaga punkter. Göra 30 st thrusters eller 30 kettlebell swings med väl anpassad vikt (8 resp 20 kg), absolut inga problem. 15 st pull-ups? Eller 15 st toe to bar (samma startposition som pull-up men dra istället upp benen alternativt knän så mycket man orkar). Aldrig i livet. Går absolut inte. 125 meter utfallssteg med vikt på raka armar över huvudet? Jodå, långsamt och med visst vingel, men det går.

Den här ledaren (jag tror att du har talat varmt om honom Rosa!) är mycket bra, omtänksam och uppmärksam och med trevlig attityd, han får en att känna sig duktig. Så fast passet egentligen är lite för svårt och tungt så kommer jag att återkomma.

2 kommentarer:

RosaMilton sa...

Låter kul... Jag har tänkt att det passet inte verkar vara något för mig. Får kanske tänka om. Men toes to bar känns ganska värdelöst... omöjlig övning! 15 pullups?!

Helga sa...

Alltså, det var fruktansvärt jobbigt. Men ändå roligt. Och R är ju ett gull som peppar och inte ser ner på en för att man inte är lika bra som alla de andra. Tjejerna på passet var riktigt hard core.

Ja, både pull-ups och toe-to-bar är egentligen helt värdelösa övningar eftersom de ligger så långt över min förmåga. Men kanske finns det ett värde i att åtminstone försöka, d v s hänga så länge man orkar, i värsta fall bara höja och sänka skulderpartiet, alt försöka dra upp knäna så långt man orkar.

Fast det vete tusan om jag pallar imorgon igen. Detta på fredagen och kickbox på söndagen sliter hårt!