Det må vara så att vikten håller på att barka åt skogen (har inte vägt mig på ett tag, men ska göra det imorgon) men jag är bättre än någonsin på att tillaga och äta grönsaker.
Nu ikväll åt vi köttgryta med ris. Grytan hade O gjort några kvällar förut och låtit stå i kylen sedan dess, de blir godare då. Jag rostade broccoli i ugn, utan vitlök eftersom den var slut, men med rökta och salta mandlar. Mycket gott. Därutöver hittade jag på en rätt bestående av rårivna morötter vari jag blandade en liten bit riven färsk ingefära. Solrosfrön, lite salt och färsk oregano ovanpå. Mycket gott.
I helgen ska vi damma av vår gamla indiska kokbok, O ska laga kyckling med ananas och linser och lamm med grädde, mandel och vitlök. Jag ska göra vitkål med ärter och morötter med senapsfrö. Kokboken har vi haft i säkert tio år men inte har jag tänkt på att den innehåller så många trevliga grönsaksrecept!
Imorgon ska jag laga pasta med broccoli, hasselnötter och grönmögelost. Barnen lär äta med förtjusning. O får laga sig en egen pastasås, herr Kräsenfis.
1 kommentar:
Förra året föråt jag mig på grönkål i år tenderar det att bli mycket purjo.
Billigt, när eller härodlat, gott och barnen älskar det.
Det enklaste och snabbaste (nödgrönsak) är att bara att skiva och koka dem i några minuter, ränna av och slänga i en smörklick. Mums! / Stella
Skicka en kommentar