fredag 18 juni 2010

Uppdatering

Jag vägde mig igår, och det går åt rätt håll även om det går fantastiskt långsamt. 2 hg mindre än förra veckan, men också all time low sedan i september banne mig. Så det så.

Förra veckan blev det ingen träning alls. På måndagen var det fest med kören, på tisdagen bjöd syster och pojkvän in sig på spontanmiddag, på onsdagen var O borta, på torsdagen och fredagen var O borta igen och renoverade sommarstugan.

Den här veckan blev det ett pass i måndags. Torsdagspasset gick bort på grund av jobbintervju.

Men! Jag har stegräknat, och det går riktigt bra. Det är en sporre att ta mig ut på barnvagnspromenad. Bottennappet var en fredag då det bara blev 3000 steg, högsta hittills är 14 000. Den här veckan har det blivit mer än 10 000 varje dag. Vardagsmotion. Inget som gör underverk, men många bäckar små.

Och så har jag nu inhandlat en träningsvideo med Blossom Tainton. Den ska provas nästa vecka. Inte i helgen, för då har vi besök. Jag har tittat lite på den och jag är inte alltför imponerad. Hon är hurtig och inspirerande, men bakgrundsmusiken är hemsk. Rena hissmuzaken. Usch. Men jag måste prova att träna till den innan jag dömer ut den.

Vad gäller maten så är jag duktigare än jag varit. Igår åt jag faktiskt glass, men det var ett aktivt beslut som jag sedan inte ångrade. Jag har ätit fikabröd ett par gånger, aktiva beslut det också. Jag har även tackat nej till både glass och fika. Snacks och godis har jag inte ätit. Jag tror också att jag äter mindre portioner numera än förr.

Nu när jag summerar alltihop inser jag att det inte alls är så illa, jag som misströstat. Där ser man. Heja mig!

onsdag 9 juni 2010

Träna framför TV:n

Jodå, jag väger mig varje vecka, och registrerar resultatet på Friskis&Svettis sajt. Där har jag också börjat notera hur många steg jag går per dag, och så träningen förstås.

Träningen, ja. Förra veckan kom jag iväg två kvällar, den här veckan blir det bara träning imorgon torsdag. Med sommarschemat på Friskis minskar min flexibilitet, ska jag inte behöva åka orimligt långt och sitta i bilkö är det två pass i veckan som gäller, klockan 18. En ganska dum tid då sönerna är som tröttast.

Lösningen på detta? Det skulle kunna vara att ta sena kvällspromenader med stavar, men ärligt talat lockar det mig inte så värst. Jag är rätt slut när kvällen kommer.

Jag funderar faktiskt på att köpa en tränings-DVD. För säga vad man vill om yngste sonen, men snäll och stillsam är han. Jag tror faktiskt att han skulle acceptera att sitta och titta på mig medan jag skuttar runt i 40-50 minuter, bara han är mätt och utsövd och har någon lagom rolig leksak att ägna sig åt.

Jag funderar på att beställa Friskis två träningsfilmer. Andra tips någon?

fredag 4 juni 2010

Suck

Jorå. Djup suck. Jag har startat om. Hade gått ner ynka 800 gram sedan sist så det var inte mycket att yvas över. Men nu har jag börjat hänga på mig stegräknaren, har en plan för mina träningstillfällen, och gör aktiva val ifråga om ätande. Svårast är att avstå från alla frestelser i form av godis, glass, kakor, snacks, kaffebröd. Hör bara hur duktig jag var idag:

Köpte glass åt sonen men ingen åt mig själv.
Motstod Hemköps locktoner om min favoritkaka (OK, en av många favoriter) Oreo's på extrapris.
Motstod sonligt tjat om chips till fredagsmys, övertygade honom om salta pinnar istället.

Var det inte mer? Jag som kände mig fullkomligt heroisk.

Eller inte. Känner mig mest - blah. Trött på hela alltet. Trött på att känna mig fet, trött på att noja över min vikt, trött på alla jävla viktdiskussioner överallt, trött på att tänka på skiten.

Blä.

Går det att gå ner i vikt utan att behöva tänka på det?