tisdag 29 september 2009

Står stilla

Vikten är samma som förra veckan. Det känns rätt bra. Jag känner mig något mindre fet och deppig, däremot lika trött.

Det är bara att konstatera att jag inte riktigt orkar ta tag i mina matvanor just nu. Det får vara så några veckor framöver tror jag.

Jag ska fortsätta som jag gör nu. Träna, försöka äta hyfsat nyttigt, kanske unna mig någon chokladbit eller liten skål cashewnötter nu och då, några glas vin på helgen. Inte förlora mig i negativa tankar.

Det får vara så.

onsdag 23 september 2009

Trött, fet och deppig

Det sammanfattar mitt sinnestillstånd just nu. Försöker hitta tillbaka till förra höstens och sommarens motivation men det går inte alls. Känner mig fläskig, alla kläder sitter trångt. Vill bara ta en matportion till, vegetera i soffan och äta godis.

I helgen fyllde jag dessutom år så det blev både det ena och det andra. Inte konstigt att vågen visade +2,0kg igår. Men idag visade den plötsligt bara +0,2kg. Tur det.

Läste en artikel i DN om höstdepp, att det är helt normalt att känna sig nere kring höstdagjämningen. Motion hjälper, bra. Och godis. Mindre bra.

Idag ska jag i alla fall träna.

tisdag 15 september 2009

Felrapport

Fel som i fel håll. Upp 1 kg den här veckan. Jag biter ihop och skyller på förra veckans förkylning, fokuserar på att jag i alla fall gått ner ett kilo totalt (wow). Inte ge upp, inte frossa i negativa tankar om att det inte är någon idé. Tänka på att leva bra och sunt och göra det jag mår bra av. Imorgon ska jag träna.

tisdag 8 september 2009

Ordningen återställd

Tillbaka på samma vikt som för två veckor sedan, det vill säga -2 kg. Som sagt, alldeles för mycket men åt rätt håll.

Förra veckan blev det bara en träning eftersom förkylningen slog till på torsdagen. Idag tisdag är jag fortfarande rejält hes och lite snuvig så motionen får nog anstå till på fredag.

Matvanorna är det inte så mycket att orda om. De är acceptabla, inte så mycket mer. Chips och godis var länge sedan, pluspoäng till mig. Ska köpa hem lite nötter, salta pinnar och mörk choklad att ha när suget sätter in.

tisdag 1 september 2009

Blähh!

Upp 1,2 kg från förra veckan.

Jag har otroligt svårt att hitta motivationen nu. För det mesta, faktiskt. Annars brukar september vara en trevlig månad och kännas som en nystart men i år är det trögare än vanligt. Uppsägningarna på jobbet har nog mycket med saken att göra.

Jag kämpar på. Imorgon ska jag träna.